NETFLIX NÅR NYA NIVÅER AV SCHIZOFRENI MED UFO-DOKUMENTÄREN ”ENCOUNTERS” MEN LANDAR ÄNDÅ I DEN STORSLAGNA SANNINGEN

Det är alltid lika spännande när en stor plattform släpper något inom ämnet andlighet och medvetandeexpansion, och UFO-ämnet ryms definitivt inom den ramen. Jag tror dock att många misstänksamt tänker ”Vad har de hittat på nu då?” och trycker på play med en skräckblandad förtjusning, kanske den här minen: 😬 … eller den här: 🫣

 

Det vill säga vi vet aldrig vad vi kan vänta oss från de stora maktspelarna såsom Netflix, som ytterst är Maktelitens förlängda arm. Även om det är manipulerande budskap som dominerar serierna på Netflix, så glimrar det ibland till med genuina medvetandeexpanderande serier, och vi kliar oss förvirrat i huvudet och undrar ”vad är egentligen agendan bakom det här?”.

 

Ena stunden promotar de, med en dold agenda, en falsk alternativrörelse i ”Platt jord”, andra stunden sprider de ljus över mänsklighetens hårt förtryckta historia i ”Ancient Apocalypse”. Men nu har de nått nya nivåer av schizofreni med listtopparen ”Encounters” (Med den missvisande svenska undertiteln ”Jakten på nya UFO-bevis”), där samma extremer ryms inom SAMMA serie! Serien ömsom smutskastar, ömsom bekräftar UFO-vittnen. Det är som att de olika delarna har haft helt olika manusförfattare.

 

De inleder den fyrdelade serien med ett Texas-fall från 2008 där de tar upp hur radarprotokoll bekräftar vittnesupplevelser, men vänder tvärt i andra delen där de låter en UPPENBART betald lögnare breda ut sig och misskreditera de 65 barnen som hade en gemensam skolgårds-sighting i Zimbabwe 1994 (”Jag pekade på en sten och sa att det var ett UFO och en alien, och alla gick på det!”). Serien rullar på i samma spår i del tre där de fortsätter att avleda från sanningen genom att istället lyfta fram ”folktro”, ”populärkultur” och ”skojare i rymddräkter” som förklaringar till människors närgångna UFO-upplevelser.

 

So far so good – det vill säga, hade serien bara haft dessa tre delar hade det varit ett klassiskt fall av ”Fånga upp – släck ner”. Det vill säga att fånga upp alla intresserade, och sen successivt skapa förvirring och tvivel för att släcka ner deras övertygelse. Så jobbar Makteliten. Begreppet myntade jag när jag skrev om UFO-Sveriges avledande verksamhet.

 

Men nej, istället tar serien ÄNNU en vändning i sista avsnittet med fokus på Japan, där de låter trovärdiga vittnen tala oemotsagt om UFO-sightings runt kärnkraftsolyckor – och visar upp video som uppbackning – och hur de är våra vänner som hjälper oss att minska skadan av strålningen. De tar även upp trovärdiga fall från Japans historia för att motbevisa ”populärkultur”-teorin.

 

Skräckmusiken i avsnitt 2 och 3 är i avsnitt 4 utbytt mot ”Självklart ska vi inte vara rädda för dem!”. En ödmjuk dramalärare berättar att hon är inkarnerad från Kosmos, och talar light language. En man pratar om att utomjordingarna ska hjälpa oss på vår väg mot en Gyllene Tidsålder. Budskapet är att de är de i allra högsta grad existerar, att de är våra vänner, och att de är här för att vägleda och hjälpa oss.

 

Det som gör detta så glädjande, om än förvirrande, är just att de AVSLUTAR med dessa sanna, positiva och hoppfulla budskap!

 

Så serien är absolut sevärd! Den pendlar mellan kritiskt faktasökande och vittnen med fantastiska upplevelser. Se den och avgör själv vad du vill ta till dig. Om du tittar med ett öppet sinne och en öppen intuition så kommer du garanterat att finna många guldkorn.

 

Om du vill se en skildring av barnens UFO-upplevelser i Zimbabwe 1994 – utan en betald lögnare som stör upplevelsen – så rekommenderar jag detta fina inslag på Youtube (10 min).