UPPFÖLJNING: EN FACEBOOKVÄN BEVITTNADE DEN NUMERA RIKSKÄNDA UFO-INCIDENTEN I HELLEFORS 1981 OCH HAN KÖPER INTE BORTFÖRKLARINGEN SOM PRESENTERADES I TV-DOKUMENTÄREN + UFO-SVERIGE GLÖMMER ATT STÄDA EFTER SIG OCH AVSLÖJAR SIN ORDFÖRANDE

Det här inlägget skriver jag inte för att övertyga någon, utan för att blottlägga lögnen vilket i sin tur blottlägger sanningen.

En Facebookvän till mig lade upp ett inlägg där han ger sin personliga upplevelse av av UFO-incidenten i Hellefors 1981, och enligt honom var det definitivt ingen “zeppelinare”, vilket är den stämpel som Clas Svahn och Felix Herngren ger incidenten i “UFO-mysteriet” som hade premiär på Tv4 i veckan och som jag skrev en kritisk artikel om samma kväll.

“Mullret, frekvensen vibrerade fortsatt i hela mitt inre, sinne och i luften. Det var som att befinna sig i en annan dimension. Tidlös på något sätt.” beskriver han. En mycket spännande ny dimension av händelsen.

“När jag väl han fram till änden på huset så bara en sekund senare uppenbarade sig farkosten som långsamt gled förbi där den kom den på himlen. Endast ca: 40-50 meter snett ovanför mig på himlen. Den cigarrformade farkosten ca 30-40 meter lång hade 4 rundade rutor som hade gröna och röda ljus samt ett blinkande rött ljus längst bak. […] Jag kan väl bara säga så här. Jag har sett ett antal zeppelinare senare i livet. Men inga av dessa har jag haft samma upplevelse av vare sig syn eller ljudmässigt av på det oförklarliga sätt jag beskrivit”.

Denna beskrivning är slående lik av de beskrivningar som ligger på UFO-Sveriges egna hemsida:

“-Föremålet tycktes tub- eller cigarrformat utan vingar eller andra synliga detaljer. På kroppen fanns fyra avlånga fönster som utstrålade ett kraftigt blåvitt ljus. I aktern syntes ett rödaktigt sken. Ett tydligt och genomträngande motordån hördes från farkosten som långsamt gled vidare mot söder” (jag återkommer till deras artikel längre ner).

I min artikel så påpekar jag också hur anmärkningsvärt det är att Clas så lättvindigt tillåts släcka ner hela händelsen bara genom att säga att han knackade på hos en person som ägde en zeppelinare och som då påstås säga att “det var min kompis som flög”, varpå Felix instämmer “En zeppelinare. Där har vi svaret”.

 

Jag frågar mig även hur vittnena i dokumentären som såg den på nära håll än idag beskriver det som ett mysterium och går ut i en UFO-dokumentär för att berätta om händelsen, om det var något så banalt som en zeppelinare de såg. Dessutom sågs den av ett hundratal människor, och om det vore en zeppelinare skulle händelsen vara utredd för länge sedan.

 

Ett av vittnena i dokumentären, som såg farkosten på nära håll, säger ju uttryckligen att “den hade inga vingar”, vilket en zeppelinare har. En zeppelinare har ju både stjärtroder, styrfenor och en gondol med cockpit under – vilka syns väldigt men ändå inte nämns av något av vittnena i dokumentären.

 

Anledningen till att jag gör denna uppföljning är inte för att övertyga någon av er som läser detta om huruvida det var ett rymdskepp snarare än en zeppelinare, det får var och en avgöra själv. Anledningen till att jag återkommer till ämnet är istället att Facebookvännens berättelse, tillsammans med de andra vittnesmålen om händelsen, synliggör det faktum att om det inte var en zeppelinare på himlen – då har Clas heller inte knackat på hos en zeppelinare-ägare som bekräftade flygturen. Det innebär i sin tur att UFO-mörkläggningen synliggjord, den är ett faktum.

Bara några minuter efter att jag publicerade detta inlägg så kommenterade en läsare med en länk till en artikel från UFO-Sverige om incidenten och INTE ENS DÄR är zeppelinare-teorin etablerad. Där hävdar de istället raka motsatsen, att alla luftskeppsägare kontaktades och att INGEN HADE FLUGIT den aktuella kvällen. Extremt anmärkningsvärt! Detta kommer alltså från UFO-Sveriges hemsida (se kommentarerna):

“På Försvarsstaben i Stockholm gjordes en undersökning av fallet, varvid framgick att inga militära flygplan, helikoptrar eller liknande varit i farten. Luftbevakningsavdelningen tog så över och här gick man så långt att till och med landets samtliga ägare av privata luftskepp kontaktades. Fortfarande dock med samma negativa resultat.” I sin artikel lyfter de även fram att det hade varit både omständigt, riskabelt, olagligt och “meningslöst” att flyga ett privat luftskepp under de aktuella förhållandena.

Amatörmässigare mörkläggning får man leta efter! Skärpning UFO-Sverige – dags för en snabbstädning! 🧹

Det som gör det hela ännu mer ironiskt är att artikelförfattarna från UFO-Sverige i denna artikel kritiserar en dåvarande “teveförklaring” om just ett privat luftskepp – och på punkt efter punkt avfärdar den förklaringen. Detta bekräftar bara det jag skrev i artikeln, att det det finns många genuina eldsjälar inom UFO-Sverige, oavsett toppskiktets dolda agenda.

Det är även extremt anmärkningsvärt att en påstådd “UFO-expert” tillåts bortförklara en viktig UFO-observation inför hela svenska folket på det här sättet. Men samtidigt tror jag att de “skjuter sig själva i foten”, eftersom massmedias lögner och smutskastningskampanjer blir allt mer tydliga i takt med att människors medvetanden öppnas. Men lögnerna måste avtäckas, det är en del av den kollektiva medvetandehöjningen.

Jag avslutar även denna artikel med att rikta en uppmaning till alla som upplevt mystiska saker och som konfronteras med nedsättande epitet eller “motbevis” som inte känns sanna:

Låt dig inte släckas ner. Du vet vem du är. Du vet vad du upplevde. ✨