MINA FARHÅGOR OM UFO-DOKUMENTÄREN SOM JAG TACKADE NEJ TILL ATT DELTA I BESANNADES IKVÄLL – TV4 GÅR UFO-SVERIGES ÄRENDEN I ETT KLASSISKT FALL AV ”FÅNGA UPP – SLÄCK NER”

För er som vill ha en kort sammanfattning av denna långa artikel så handlar den om att Makteliten genom Tv4 i sin nya UFO-dokumentärserie, genom ett antal sofistikerade strategier, försöker släcka ner UFO-fenomenet, med syfte att hindra mänsklighetens andliga uppvaknande.

 

Artikelns innehåll:

 

UFO-situationen idag / Det spirituella perspektivet på UFO-situationen / Därför tackade jag nej / Maktelitens försök att undvika det oundvikliga / ”Fånga upp – släck ner” / Den oheliga alliansen Clas och Felix / ”Fånga upp” / ”Släck ner” / Ett löjes skimmer som psykologiskt vapen / Konspirationsteoretiker-kortet / ”…och fånga upp igen!” / Ingen armé i världen kan stoppa den här idén heller

 

~ UFO-situationen idag ~

 

Frågan om huruvida utomjordiskt liv besöker oss på Jorden har aldrig varit större än den är idag. Sedan en Pentagon-visselblåsare i somras vittnade inför kongressen om USA:s hemliga UFO-program, med kraschade farkoster och tillvaratagna kroppar, så har intresset och trycket från allmänheten ökat markant. Ikväll sänds första delen av Tv4:s nya dokumentärserie om UFO-fenomenet, och även seriens andra avsnitt finns online. Jag har sett båda.

 

~ Därför tackade jag nej ~

 

I september fick jag ett mejl från produktionen som sa att de sett mina videor på Moder Jord-nätverkets kanal som de tyckte var både ”vackra” och ”intressanta”. De frågade om jag ville träffa Felix, och ställa upp på en intervju i serien och prata om den andliga aspekten av UFO-fenomenet, mina tankar kring disclosure och myndigheternas roll eftersom jag ”verkar ha bra koll på allt detta”. De var också intresserade av mina UFO-videor som jag har tagit.

 

Jag funderade på deras förfrågan, men min intuition var tydlig. Jag skickade dem därefter detta svar:

 

”Tack för frågan. Men jag känner inte att det är rätt forum för mig. Jag känner mig inte trygg att delta i en kommersiell produktion som har andra drivkrafter än mina egna. Det är ett ämne som är kontroversiellt och känsligt (och där mitt andliga perspektiv på frågan dessutom är ÄNNU mer kontroversiellt och känsligt), och jag har ingen kontroll över hur slutprodukten vinklas. Jag tror inte heller att Tv 4:s storpublik är mottagliga för mitt perspektiv.

Dessutom har jag inget förtroende för Clas Svahn som jag vet spelar en aktiv roll i serien, och som har motsatt agenda mot vad jag har.

Lycka till med produktionen, och ta chansen och gör detta livsomvälvande ämne rättvisa.

Vänliga hälsningar Manne”

De tog INTE den chansen kan jag säga. Efter att ha sett slutprodukten så är jag otroligt glad att jag lyssnade på min intuition, eftersom jag hade rätt i allt jag skrev – serien är kommersiell, vinklad och agendan är den motsatta än min egen.

 

Apropå det spirituella perspektivet på UFO-fenomenet… låt oss höja blicken en aning.

 

~ Det spirituella perspektivet på UFO-situationen ~

 

Frågar ni mig så kan UFO-situationen sammanfattas såhär: Mänskligheten är en del av otaliga civilisationer i ett gudomligt mångdimensionellt Kosmos. Vi står nu inför ett medvetandeskifte på Jorden, där insikten om de utomjordiska civilisationerna och deras närvaro på Jorden kommer att revolutionera vårt sätt att se på oss själva och verkligheten. Denna insikt försöker Makteliten på Jorden hindra, och de har både resurser och sofistikerade manipulationsmetoder till sitt förfogande.

 

~ Maktelitens försök att undvika det oundvikliga ~

 

Innerst inne är Makteliten medvetna om att det bara är en tidsfråga innan de faller, precis som slöjorna framför mänsklighetens ögon. Därför kunde jag egentligen gjort ”copy paste” på min artikelrubrik om januaris smutskastningsdokumentär om den andliga rörelsen ”Det finns ingen idé i världen kan stoppa en idé vars tid är kommen – men Tv4 ger det ett försök”. Som jag ser det är Tv4:s nya ”dokumentärserie” om UFO-fenomenet ytterligare ett försök att undvika, eller åtminstone skjuta upp, det oundvikliga – nämligen mänsklighetens andliga uppvaknande. Det är ingen hemlighet att alla stora mediaplattformar ytterst ägs och kontrolleras av den globala hemliga Makteliten.

 

”Fånga upp – släck ner”

 

Jag myntade begreppet ”Fånga upp – släck ner” när jag skrev en artikel om UFO-Sverige och deras ordförande Clas Svan, som jag kallade för ”UFO-experten som inte tror på UFO:n”. I artikeln varnar jag för att lita blint på honom, i synnerhet i takt med att han har fått en allt starkare maktposition i svensk media sedan UFO-intresset ökat. I artikeln skriver jag att hans organisation UFO-Sverige ”inte har något som helst intresse och acceptans för de nära kopplingarna till fenomen såsom meditation, andlighet, kanalisering, medvetandehöjning och faktiskt även utomjordiskt liv. Organisationens intresse börjar och slutar med den påstådda jakten på vetenskapliga bevis”.

~ Den oheliga alliansen Clas och Felix ~

 

Det blir väldigt tydligt att Tv4:s nya dokumentärserie, med programledaren Felix Herngren i spetsen, bara är ytterligare en plattform för Clas Svan och toppskiktet i UFO-Sverige att genomdriva sin dolda agenda. När Felix intervjuades av Tilde de Paula om programserien i ”Efter fem” i somras, så får Felix frågan om hur hans livslånga intresse för utomjordiskt liv började, och han avbryter henne och säger istället att det inte är liv i rymden som han är intresserad av, utan att det snarare är de mystiska fenomenen på himlen som inte går att förklara som han är ”sjukt intresserad” av. I mina öron låter det extremt märkligt att han säger att han inte är intresserad av utomjordiskt liv i första hand trots att han har varit intresserad av UFO-fenomenet sedan barnsben, och dessutom nu valt att göra en dokumentärserie om ämnet. Vad är han då “sjukt intresserad” av!? Naturliga fenomen som det tar ett tag att identifiera!?

 

Det går helt enkelt inte ihop. Felix, som kallar sig ”UFO-nörd”, ger intrycket av att vara regisserad av Clas och UFO-Sverige, och deras förhållningssätt handlar i sin tur om att skapa skepsis kring UFO-fenomenet och ge intryck av att det inte finns någonting alls som pekar på att UFO-fenomenet handlar om utomjordiskt liv. Det handlar om precis allt annat, men inte utomjordiskt liv. Till och med i storfilmen ”UFO Sweden” från 2022 som skapades av Felix produktionsbolag, och som var en enda lång reklamfilm för UFO-Sverige, lyckas de med konststycket att helt avstyra från frågan om utomjordiskt liv.

 

Felix höjer Clas till skyarna i serien med presentationen ”Mannen som har svart bälte i UFO. Ordförande i UFO-Sverige och gammal DN-murvel. Pålitlig med andra ord. Han har skrivit artiklar och böcker i ämnet i 50 års tid”.

 

Jag har också haft kontakt med en UFO-researcher som är känd inom UFO-rörelsen, som intervjuades för serien. Han har mycket inside-information om Clas och delar min uppfattning om att han inte är den han utger sig för att vara. Denna UFO-researcher framförde kritiken mot Clas i intervjun för dokumentärserien, men precis som jag befarade så har hans medverkan klippts bort ur serien helt och hållet.

 

Låt mig nu visa hur dokumentärserien följer UFO-Sveriges formel ”Fånga upp – släck ner”, som alltså handlar om att fånga upp alla intresserade med förhoppningar om att bli bekräftade i sin upplevelse, för att sedan istället genom motbevis eller tvivel släcka ner dem.

 

~ ”Fånga upp” ~

 

Serien inleds med en förundrad Felix under stjärnhimlen som med stjärnkikaren i hand frågar sig:

 

”Finns det intelligent liv som kanske till och med är miljoner liv före oss i utvecklingen? Och i så fall, tittar de på oss också? Eller är de till och med redan här? Är detta sant? Alltså att detta är främmande rymdskepp från andra civilisationer på Jorden. Då är det det största som har hänt i världshistorien!”

 

Därefter avhandlas några av de obligatoriska ämnena: visselblåsaren David Grusch, UFO-Sveriges världsunika UFO-arkiv i Norrköping, och Pentagonläckan Christoffer Mellon som offentliggjorde militärens numera ökända UFO-videor. Allt framställs på ett trovärdigt sätt. So far so good, det vill säga de är fortfarande kvar i ”Fånga upp”-fasen.

 

De fortsätter sedan genom att besöka Hellefors där två kvinnor modigt för första gången berättar offentligt om en UFO-observation de upplevde 1981, av ett avlångt flygande föremål med lysande fönster som svävade på låg höjd. De tar även upp ytterligare två vittnesmål som observerade samma incident.

 

~ ”Släck ner” ~

 

Det är nu som ”Släck ner”-fasen istället tar vid. Clas berättar att ”Det var ett par personer som flög zeppelinare i början på 80-talet i Sverige. Jag knackade på hos en av dem. Han sa till mig ’det var min kompis som flög’”. Felix konstaterar: ”En zeppelinare, där har vi svaret”, och så nickar de i samförstånd. Case closed. Kvinnorna som med inlevelse berättade hur de såg föremålet sväva över trädtopparna får inte kommentera denna teori, men för mig är det minst sagt märkligt att de 40 år senare fortfarande skulle beskriva sin upplevelse som ett mysterium och tala om den i en UFO-dokumentär om det kunde varit något som banalt som en zeppelinare som de såg.

Där efter fortsätter nedsläckningen på löpande band. Area 51-visselblåsaren Bob Lazar avfärdas som icke-trovärdig, och samma dom får David Grusch – som genom språkliga förvrängningar definieras som ”konspirationsteoretiker” istället för visselblåsare. Världens största UFO-arkiv ger inga svar annat än ryska raketer och flygplan. I inslaget om SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) tar de upp att ”En annan mystisk signal som australienska forskare förundrades över i hela 17 år visade sig till slut vara en microugn i pentryt bredvid”. Nedsläckning, nedsläckning, nedsläckning.

 

Felix fortsätter att sätta ord på hur de vill att vi som tittare ska känna: ”Jaha, det kanske är såhär med alla observationer. Det är bara en massa feltolkningar av grannens frisbee. En bålgeting i motljus. Eller att man har råkat äta magic mushrooms”. I spelad uppgivenhet ringer Felix Clas och berättar att ”Det är lite deppfest här. Jag får inga roliga svar. Det känns lite hopplöst. Jag håller på att ge upp här” medan sorgliga fioler spelar i bakgrunden. Allting är noga regisserat för önskad effekt. Motsättningarna mellan Felix och Clas är spelade, likaså Felix överdrivet naiva entusiasm som sedan kraschar i en nästan gråtfärdig hopplöshet när han släcks ner genom motbevis.

 

~ Ett löjes skimmer som psykologiskt vapen ~

 

Inför premiären av serien har Clas suttit i tv-intervjuer och slagit fast att det här är en seriös serie, men resultatet vittnar om raka motsatsen. Det är inget fel i sig att använda humor för att bryta av i vissa seriösa sammanhang, det gör jag själv i mina texter och videor. Men i det här sammanhanget så sänker det snarare än lyfter trovärdigheten. Hela UFO-fenomenet lider ju av just detta löjes skimmer som ligger som en tung filt över ämnet. Att skapa en grogrund för förlöjligande och bortfnissande är ett av de kraftfullaste psykologiska vapnen för att hindra att ämnet tas på allvar, och för att släcka ner UFO-vittnen och hindra människor från att själva berätta om sina upplevelser.

 

Missförstå mig rätt nu. Jag älskar Felix som komiker, och har följt honom ända från Papi Raul till Solsidan. Men frågan är om en komiker överhuvudtaget är rätt person att leda ett sånt här program. Visserligen är det möjligt att skapa en seriös framtoning efter en humorkarriär, men då får man jobba hårt. Felix försöker inte ens. Snarare tvärtom. Bara några minuter in i första avsnittet låtsas han blanda ihop ”urolog” med ”ufolog”, och så fortsätter det genom hela serien med inslag av knark-referenser, flams och Felix tokiga robotgångstil. Detta trots att han i serien hävdar att han kämpar med att bli tagen på allvar i sitt UFO-intresse.

 

~ Konspirationsteoretiker-kortet ~

 

I samband med att de pratar om Area 51 passar de även på att klämma in konspirationsteoretiker-kortet, och Felix ställer sig frågan ”Vad är det som gör att folk dras in i konspirationer?”. De tar upp Roswell, Estonia-katastrofen och pandemin som exempel, och Felix håller en liten miniföreläsning om hur konspirationsteorier har som syfte att ”uppfylla mänskliga psykologiska behov” men att det är ”hopplöst att argumentera med en konspirationsteoretiker”.

 

Han avslutar inslaget med att skämtsamt fråga tittaren ”Kanske är hela Tv4 del av en global konspiration?” illustrerat med en bild av Tv4-profiler iklädda påvehatt, pentagram, illuminati-rockar, påvehatt, djurdödskallar – komplett med det Allseende Ögat i Tv4-loggan i bakgrunden. Extremt anmärkningsvärt!

 

Även om det kan vara svårt ta in, så beskriver han faktiskt sanningen. Alla stora mediahus i världen har ytterst samma ägare, och enligt Maktelitens ockulta trossystem så behöver de hinta om vad de sysslar med offentligt, för att de då tror att karman faller på den lättlurade befolkningen som låter det fortgå. Jag säger förstås ingenting om Tv4-profilerna på bilderna eller ens om Felix insyn, utan bara att det absoluta toppskiktet i mediahusen svarar inför samma hemliga ägare. Samma gäller UFO-Sverige, som på gräsrotsnivå består av många genuina eldsjälar.

~ …och fånga upp igen! ~

 

Det andra avsnittet avslutas med ett spännande inslag från Arvika, där flera personer 1999 såg ett triangelformat föremål i hög hastighet flyga över Backasjön, göra en sväng och sen ”störta” rakt ner i sjön. Det var stort militärpådrag och hemlighetsmakeri efter händelsen.

 

Felix ger sig ut med några dykare för att söka svar, och på radarn hittar de ett föremål på botten som stämmer precis med det beskrivna triangelformade föremålet, som dessutom ser ut att ha bromsspår som stämmer med riktningen som det störtade ner i sjön. Felix entusiasm känner inga gränser!

 

Är jag djärv om jag gissar att det i nästa avsnitt kommer att visa sig att det inte alls är en kraschad triangelformad rymdfarkost de finner i sjön? Någon som vill slå vad?

 

Min vilda gissning är att seriens formel tuffar på i avsnitt tre, där det är dags för ytterligare en nedsläckning av alla entusiaster som fått tillbaka sitt hopp. Det är så här de försöker mala ner oss tills vi inte orkar tro längre. Men det går vi inte på! Vi låter istället deras genomskinliga metoder bli vårt bränsle till att stärka oss ytterligare i våra övertygelser och upplevelser! High five! Kram!

 

~ Ingen armé i världen kan stoppa den här idén heller ~

 

Eftersom jag i den här artikeln som sagt framför exakt samma kritik som i artikeln mot Tv4s smutskastningsdokumentär ”Lockad till självmord” där den andliga rörelsen istället var måltavlan, så kör jag ”copy paste” på avslutningen eftersom det är exakt det jag vill säga som avslutning även i denna artikel!

 

”Trots den illavarslande inramningen så är det ett positivt tecken att denna dokumentär sänds! Det är ett symptom på att sanningen stiger, och att vi blir allt fler som vaknar till den högre verkligheten och ser igenom den tredje dimensionens och mainstream-medias dimridåer. Ett annat passande citat i sammanhanget är ”Ingen armé i världen kan stoppa en idé vars tid är inne” (Victor Hugo), och därför känns en dokumentär av det här slaget mera gullig än hotfull. Idén vars tid är kommen handlar helt enkelt om avtäckandet av människans innersta varande…”

 

… och att våra kosmiska vänner redan är här i stor skala, för att på ett kärleksfullt sätt påminna oss om att vi är gudomliga varelser, omgivna av galaktiska vänner, i ett oändligt mångdimensionellt Kosmos!

 

Låt dig aldrig släckas ner. Du vet vem du är. Du vet vad du har upplevt. ✨

 

 

Här finner du också artiklarna “Fånga upp, släck ner – perspektiv på UFO-Sverige, eller rättare sagt UFO-mörkläggning Sverige och “Det finns ingen armé i världen som kan stoppa en idé vars tid är kommen – men Tv4 ger det ett försök“.